Studiebesök på Pizzeria Viking

Studiebesök på Pizzeria Viking

Igår var vi på besök på Pizzeria Viking och träffade Sali som delade med sig av sin resa till Sverige. Han berättade om hur han gått från att vara fattig till att idag bedriva tre restauranger och känna sig som en del av det svenska samhället. De framgångsfaktorer han nämnde var att våga ta för sig, sätta upp mål och att kämpa för att nå dem.

När det gällde företagande så tipsade Sali om hur viktigt det är att kunna prata svenskaoch att kunna svenska myndigheters regler, att skapa sig ett stort kontaktnät för att bygga upp en kundkrets och att man alltid sätter kunden i fokus så att man får behålla sina kunder och gärna utökar sin kundkrets.

Besöket var mycket uppskattat av våra deltagare som framför imponerades av hur Sali trots att han kommit själv och inte haft några pengar lyckats kämpa och spara och bygga upp en verksamhet.

Vi avslutade dagen med att ta fram bilder och texter om vars och ens hemländer. De blev nyfikna på hur det såg ut i varandras länder och många visade stolta upp bilderna från sina egna länder och sa att de saknade det och längtade tillbaka. Vi jämförde befolkningsmängden och medellivslängden och så fick deltagarna till uppgift att inför nästa vecka fundera över vad som är specifikt just för deras land och vad de upplever är specifikt med Sverige.

Bilderna från Colombia