Friluftsdag på Vitberget

Semlor på Fettisdag

Semlor på Fettisdag

Idag började vi med att prata om att det är Fettisdag, en gammal svensk tradition där man passade på att äta riktigt ordentligt innan fastan skulle börja. Sedan pratade vi om hur man ska vara mot varandra i en grupp för att ingen ska känna sig utanför. Vi planerade också inför ett studiebesök som vi ska göra i mars. Vi började med tre olika alternativ och pratade om prisskillnader så att deltagarna skulle vara medvetna om vad de olika alternativen skulle innebära ekonomiskt. När vi hade pratat klart hade ett alternativ fallit bort eftersom det skulle bli för dyrt och de andra alternativen ska vi titta lite närmare på.

Vi hade även ett födelsedagsbarn idag så det blev mycket sång eftersom vi gratulerade genom att sjunga på de olika språk som finns representerade i gruppen.

Friluftsdag på Vitberget

Friluftsdag på Vitberget

Efter att ha fikat semlor här på Urkraft så åkte hela gänget till Vitberget där Sensus, Röda Korset, Frösunda och Skellefteå kommun hade ordnat med friluftsdag. Det var fantastiskt välordnat med möjlighet att få prova på olika vinteraktiviteter som slalom, längdskidor, snöskor, pulkor och spark. Våra deltagare var begeistrade och tyckte att det var roligt att prova på. Vissa provade och njöt mer än andra men alla var på ett fantastiskt humör och tyckte det var trevligt att få träffa deltagare från SFI, småsurra och bli bjudna på kaffe, te, semlor och grillkorv.

Aktiviteter på Vitberget

Aktiviteter på Vitberget