Flygande Jakob

Irankiskt bröd

Irakiskt bröd

Idag var det återigen dags för matlagning. Under hösten har alla deltagare fått laga en maträtt de själva valt ut från sitt hemland. Det har varit fantastiskt att få se med vilken entusiasm, kunnighet och glädje som deltagarna tillsammans lagat mat. Å, vilka smaksensationer!!! Det har varit Briani och Dolma från Irak, Falafel från Libanon, Ashe Sabzi och Mantu från Afghanistan, Injera från Etiopien, Kofta från Sudan och en kycklingrätt från Columbia. Sedan har vi varvat med att baka lussekatter, pepparkakor och crisptårta. Nu under våren har deltagarna fått önska vad vi ska laga och den här veckan ville de laga Flygande Jacob och bröd från Irak.

Dagens största utmaning var dock inte matlagningen utan överenskommelsen från förra veckan att alla bara skulle prata svenska under hela arbetspasset och dagens behållning var den trevliga stämningen mellan personal och deltagare i fikarummet.

Flygande Jakob